Din lommeguide til smuk og stålende hud

Reklame for Honest Beauty Talk

Holistisk hudpleje – en lommeguide smuk og strålende hud
Jeg har allieret mig med eliten inden for hudplele og skønhed, nemlig Honest Beauty Talks. Jeg er nået til et punkt i livet hvor smuk hud er blevet vigtigere for mig end nogensinde før.  Jeg ved ikke om det er tendesen generelt eller om det ganske enkelt er blevet et nødvendigt onde. Uanset hvad, så er min hud blevet en lige så vigtig del at min personlighed, som min krop, mit hår og min tøjstil. Klorofyl giver altid min hud glød og det er som regel på denne tid af året, jeg begynder at drikke klorofylholdige drikke som denne her.

Honest Beauty Talks
I min søgen efter en mere naturlig og holistisk tilgang til hudpleje, er jeg for en rum tid siden stødt på Honest Beauty Talks –  hvis ikke du kender deres univers, vil jeg råde dig til at kigge forbi deres site og instagram profil, som jeg personligt bliver inspireret af. Det er også tydeligt at de selv er levende beviser på at det de gør for deres krop, sind og hud, virker. Jeg har fået lov at udfritte
Maja, som er medstifter af firmaet, om hendes tips om skønhed og hudpleje.

Hvilke skønhedsritualer har du
Jeg kunne skrive en hel bog om mine skønhedsritualer, så det kunne godt gå hen og blive et rigtigt langt svar, haha! Men jeg skal prøve at gøre det kort og godt;)

Alt, som booster min indre sundhed og derfor også i sidste ende min skønhed, ser jeg faktisk som et skønhedsritual. På den måde kan det blive til rigtig mange små ritualer i løbet af dagen, hvor jeg laver en bevidst handling for at gøre noget godt for mig selv. Det behøver derfor ikke være en længere seance hver aften, som mange tror.  

Min  ultimative favorit, som jeg dagligt bruger, må uden tvivl blive min gua sha massage. Jeg synes det er imponerende hvad det kan gøre ved ens hud, når bare man får sat gang i blodcirkulationen og hvor virkningsfuldt det kan være for dit udseende, at få afspændt dine ansigtsmuskler dagligt. Jeg er så stor en fan og tilhænger af denne teknik, at jeg har lavet en hel forretning ud af det. Det er blevet til en lille mission for Tanja og jeg, at få så mange kvinder som muligt til hver dag at tage et par dybe vejrtrækninger, tjekke ind i sig selv og massere deres ansigt og krop.  Massagen hjælper det parasympatiske nervesystem med at komme på banen og aktivere dine velværehormoner, noget der virkelig kan ses på skønhedskontoen. Ellers kan mine skønhedsritualer være alt fra åndedrætsøvelser til lækre hudplejeprodukter.

Hvilke tre must-haves til huden
Tre ting alle bør have i skabet derhjemme for at kunne give sig selv en hurtig og effektiv opfriskende behandling er:

Rens
Jeg bruger personligt kun olierens, rensemælk, micellarvand eller rensebalms, for ikke at udtørre huden og lave ubalance i hudbarrieren. Om morgen renser jeg næsten aldrig min hud med andet en vand, men om aften kan jeg godt lide at give huden den helt store tur. Jeg elsker at vaske renseproduktet af med en varm vaskeklud med et par lavendel dråber i. Lige for tiden er min favorit rens den prisvindende Eraser Balm Cleanser fra Pestle & Mortar.

Peeling
Dernæst en lækker peeling til at fjerne de døde hudceller, så huden igen kan fremstå frisk, her bruger jeg får det meste perlepulver eller Tanja’s forældres frisklavet honning.  Jeg er også ret vild med at tørbørste mit ansigt med Karmameju’s lækre børste, og nu vi er ved Karmameju og peeling, vil på det varmeste anbefale dig at prøve deres peeligsmaske Proud / Exfoliating Mask 01.

Face balm og ansigtsolie
Mit sidste must have produkt er også det allervigtigste i min hudplejerutine. Det er en face balm eller olie af god kvalitet til min ansigtsmassage. Personligt ELSKER jeg at lave min egen face bal, der er noget helt særligt og lækkert i, at bruge et produkt man selv har skabt med sin egen energi og intention. Hold øje med hvornår tanja næste gang har en face balm workshop på Holistiskhud.dk

Hvad er det vigtigste når vi vælger hudplejeprodulter
Det er ret svært at svare på hvilken ingredienser der er bedst for huden, da det kan være meget individuelt og kommer helt an på din huds behov. Én ting er sikkert, alle hudtyper har brug for fugt, fugt, fugt og atter fugt. Her er det produkter med hyaluronsyre der hitter. Jeg bruger en ren Hyaluronsyre fra pestle & Mortar.

Har du en meget sensitiv hud og for eksempel eksem, rosacea eller acne, er det virkelig vigtig at tænke ´less is more´. Bruger du meget aktive produkter – som de fleste anti-aging produkter er, vil du sikker bare føle din tilstand bliver forværret.

A-vitamin er de sidste par år blevet hyldet som den helt store rockstar i hudplejeprodukter og det er ikke uden grund. A-vitamin kan være virkelig effektiv ved både rynker, uren hud, acne mm. Bruger du et produkt med et højt indhold af A-vitamin, skal du være opmærksom på at trappe langsomt op. Her er det en god idé at vejlede sig med en professionel.

Et andet stort hype man ser i hudplejeprodukter i dag er kollagen og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke helt tror på at kollagen i cremer kan trænge ind i huden og gøre den store forskel. Til gengæld tror jeg mere på cremer med C-vitamin, der jo stimulerer dannelsen af kollagen. Derudover er C-vitamin et stærkt antioxidant og er en superstar til at få styr på solskader.

Det allervigtigste er nok, at du ikke bruger produkter du ikke kan tåle, så her gælder det altså om at prøve sig frem. Lad være med at blive ved med at bruge et produkt, der ikke virker for din hud, bare fordi dine veninder sværger til det og den har fået fem stjerne i damebladene. Jeg har mødt rigtig mange i mit arbejde som kosmetolog, som har brugt de samme produkter i årevis, uden de har gjort noget godt for deres hud. Du skal aldrig blive ved med at bruge noget der ikke virker for dig. Vi er alle forskellige og kan reagere vidt forskelligt på hudplejeprodukter.

Hvilke urter, vitaminer/mineraler og tilskud tager du for at holde huden sund
Det bedste og billigste du kan gøre for din hud er at drikke to liter vand og en liter brændenældete hver dag. Brændenældeteen er fyldt med gode mineraler og virker let udrensende. Udover det tager jeg probiotika, en multivitamin pille med aktive b-vitaminer, fiskeolie og magnesium. Det kan være en fordel at tage ekstra c-vitaminer og d-vitamin, især om vinteren i Danmark.

Tjek din kost
Igen er det vigtigt at huske at vi alle er forskellige og at vi kan have behov for forskellige tilskud. Min personlige erfaring viser, at man sagtens kan fylde på med diverse tilskud og superfoods uden at få de resultater man ønsker. Derfor kan det være endnu vigtigere at fjerne visse fødevare fra kosten, frem for at fylde på med ekstra vitaminer, mineraler og antioxidanter. Har man hudproblemer der bliver ved med at vende tilbage, vil jeg anbefale man bliver testet for fødevareintolerancer og bliver testet for hvilken tilskud man kunne være i underskud af. Har man hudproblemer kan det typisk være godt at spise gurkemeje og ingefær, da det virker antiinflammatorisk – desuden bør man helt holde sig væk fra mælkeprodukter, gluten og sukker.

Hvad gør du for din krop der sekundært påvirker din hud
Det vigtigste for mig er at holde min krop stressfri. Det er til tider en ret svær bedrift i den stressende verden vi lever i. Er din krop i en stresstilstand er det umuligt for den at regenererer og prioritere at holde huden sund og smuk. For mig er det min daglige kundalini yogapraksis, der virker bedst. Jeg er vild med, at jeg på min yogamåtte kan afbalancere mine hormoner, styrke nervesystemet og ændre min biokemi. Vigtigst af alt, når det kommer til skønhed, styrker det min udstråling, tiltrækningskraft og mit selvværd. Der er da ikke noget ved at gå at være lækker, hvis man ikke selv kan se det, vel?;) Har du fået mod på at prøve kundalini yogaen, er Nickoline Camille fra Soul-fitness.dk din go-to girl.

Når jeg føler, at min krop har brug for en ekstra kærlig hånd, elsker jeg at få den arbejdet igennem af en dygtig kropsterapeut, for at slippe spændinger og stress. Min favorit er Theresa fra Shuniya.dk.

Hvad tænker du om Botox, fillers og den slags kemi? 
Jeg tænker faktisk ikke rigtig på botox og fillers. Det er overhovedet ikke i mine overvejelser at kaste mig ud i den slags. Jeg synes det er en mega ærgerlig tendens vi er ved at udvikle. At det er normalt ikke at have en rynke når man er over 40 år. Jeg synes vi skal blive bedre til at stå ved det liv vi har levet og ved os selv. Når det så er sagt, synes jeg heller ikke det ser pænt ud når folk har fået lavet Botox og fillers op til flere gange, det ser simpelthen for unaturlig og kunstigt ud til mig. Jeg prøver at holde rynkerne hen på naturlig vis og øver mig i at omfavne dem hver gang der kommer en ny;)

NB: Indlægget er sponsoreret. Jeg sponsorer kun produkter jeg kan stå inde for.

Written by