Du er god nok

Du er nok
Der var et tidspunkt, ja faktisk var der flere, hvor jeg mente at årsagen til jeg ikke var god nok, skyldes jeg ikke gjorde dét godt nok – hvad så end dét var. Jeg var ikke markeret nok, tynd nok, stærk nok, flot nok. Jeg trænede ikke nok, svedte ikke nok, knoklede ikke nok. Det eneste der rent faktisk var nok af var min numse og den var for stor på den forkerte måde. De knap så charmerende smilehuller på mine baglår (også kaldet cellulite) var et resultat af jeg ikke spiste clean nok, sundt nok, råt nok. Årsagen til min manglede six-pack var fordi jeg ikke detox’ede hårdt nok eller juicefastede strengt nok.

Jeg var utilfredshed over mig selv og mest af alt utilfreds over min egen indsatsevne.

Det behøver ikke være hårdt
Jeg havde gjort sundhed til et projekt. Mine tårnhøje forventinger til mig selv, voksede sig op over mine evner og gjorde dette projekt til en umulig opgave der var dødsdømt på forhånd.
Når noget føles urimeligt svært, kan en forklaring være, at vi ganske enkelt bruger de forkerte redskaber. Hvis vi anvender et forkert værktøj til et bestemt formål, kan en relativt simpel opgave gøres meget kompliceret. At suppe med en gaffel eller save et stykke træ over med en hammer illustrer et eksempel. Jeg manglede en metode og en brugsanvisning. 

Krukken af guld for enden af regnbuen
Jo mere ihærdigt jeg prøvede for at nå mit mål, jo længere bevægede det sig væk fra mig. Det tog mig år at finde ud af, at det ikke behøvede at være hårdt, og en helvedes masse- pardon my french, personligt arbejde at indse, at hverken six-pack eller kanonkugler på numsen var forudsætninger for at være okay.

Glæde er din fødselsret
Og i øvrigt, bare det at du eksisterer på denne jord, betyder at du er nok. Helt som du er. Hverken mere eller mindre.

Written by