Travlt med at have travltReel travlhedhed eller lommen fuld af gode undskyldninger?
Efter vi er flyttet har mine prioriterer; som træning, læsning, selvudvikling og skriveri simret på lavt blus. Jeg har ikke trænet siden for evigt. Det har irriteret mig. Samtidigt har det været en kærkommen anledning til at bemærke hvordan skyldfølelse ikke længere påvirker mig på en selvdestruktiv måde. Jeg har haft lyst til at komme i gang igen, men af en eller anden grund er det  ikke lykkedes mig. Jeg har haft travlt med alt muligt andet, som for eksempel at finde inspiration til træning i stedet for at træne.

Mit skriveri har også ligget i dvale. Jeg har været god til at udskyde og udsætte. Jeg har lavet lister over alt det jeg skulle, i stedet for tage fat på det der egentligt skulle gøres.  

I stedet for at meditere eller læse bøger har jeg ledt efter meditationsprogrammer og bøger jeg skulle læse – på trods af jeg har de første 40 bøger stående herhjemme (og mindst ligeså mange klar på Mofibo) som kun venter på at blive støvet af og indtaget.

Actions speak louder than words
Jeg kunne opremse flere forklaringer der kunne retfærdigøre min adfærd, men det ville være varm luft. For jeg har haft travt, det er stressende at flytte og jeg har fokuseret min bevidsted i andre retninger. Men jeg kunne godt kunne have afsat 30-60 minutter til mig selv 90% af tiden. Og selvom der måske ikke sker det store ved at skippe træningen, bøgerne stadig står på hylden og jeg blot kan trygge play på Head Space, så er der stadig en lektie i dette som jeg kke vil snyde mig selv for.

Moralen
Vi er ansvarlige, jeg er ansvarlig, overfor de valg vi tager. Vi er ansvarlige overfor de valg vi ikke tager. Det mindste vi kan gøre er at være ærlige  og se kritisk på det vi gør og ikke gør og som  resultat deraf, ikke producerer de resultater vi søger. Den slags reflektioner er også en effektiv måde at lære os selv at kende på, forstå vores svagheder og tage stilling til under hvilke forudsætninger vi arbdejder bedst. Modgang lærer os at analysere hvad der fungerer for os og hvad der skal revideres og justeres. Jeg øver mig stadig i at gøre lidt, i stedet for intet, når jeg ikke kan gøre alt.

Written by